Dakisolatie

Een directe besparing door het isoleren van uw dak.

Directe voordelen van dakisolatie:

  • 1. Lagere energiekosten
  • 2. Stijging van de marktwaarde van uw woning
  • 3. Meer wooncomfort
  • 4. Subsidie mogelijk
  • 5. Waterdichte afwerking

Vraag een gratis dakinspectie aan bij AJ Dakwerken en ontvang advies op maat. Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen via planning@ajdakwerken.nl of 035 772 04 10.


Dakisolatie door AJ Dakwerken

Wij houden nauwlettend de innovaties op het gebied van dakisolatie in de gaten. Daardoor bent u er zeker van dat uw dak optimaal geïsoleerd is.

Kosten van dakisolatie

De kosten van dakisolatie liggen tussen de € 25,- en € 55,- per m².
Het verschil in prijs zit vooral in de verschillende soorten isolatie, dikte en hoeveelheid grondstoffen.

Via de Rijksoverheid is het vanaf 2 september mogelijk om een subsidie aan te vragen voor uw koopwoning. Ook de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan een subsidie aanvragen. U kunt ook geld lenen met de Energiebespaarlening om uw huis te isoleren. Voor meer informatie kunt gaat u naar de site van de Rijksoverheid.

Ook via sommige gemeentes is het mogelijk om een subsidie of lening aan te vragen. Dit kunt u checken via de energiesubsidiewijzer. Doorgaans gebeurt de subsidieaanvraag via de website van de gemeente en via DigiD.

Wanneer is het nodig om uw dak te isoleren?

Het is altijd verstandig om uw huis te isoleren. Is uw huis langere tijd terug geïsoleerd, dan kan het zijn dat de kwaliteit van het isolatiemateriaal niet goed meer is. In dat geval kan er een expert bij u langskomen om de isolatie te beoordelen en te keuren. In veel gevallen kan het lonen om de oude isolatie te vervangen door nieuwere isolatie met een hogere waarde of aanvullend te isoleren.

Soorten dakisolatie en materialen

  • SF19BB SuperFoil
  • SF40BB SuperFoil
  • Skytech Pro XL
  • PIR-platen
SF19BB Super Foil ademende hoogwaardige meerlaagse reflecterende damp-open isolatiefolie. Met 9 lagen hoogwaardig isolatiemateriaal kan met deze damp-open ademende isolatiefolie een toevoeging een Rd van 2,22 gehaald worden. Productbrochure en eigenschappen
SF40BB Super Foil Is opgebouwd uit 19 dampdoorlatende lagen van hoogwaardig isolatiemateriaal en slechts 75mm dik. Met een Rd waarde van maximaal 3.6 haalt u met gemak de eisen voor subsidie of bouwvoorschriften.
Productbrochure en eigenschappen
Skytech PRO XL  is een duurzame isolerende folie van slecht 10 mm dik met een hoge isolatie waarde. Vanwege het water- en luchtdichte spinvliesfolie welke tevens damp-open is, is Skytech pro xl te gebruiken in combinatie met andere isolaties. Daarnaast is deze zeer milieu vriendelijk en gemaakt van 90% gerecyclede materialen en is voor 100% te recyclen.

PIR platen passen wij vooral toe op platte daken. PIR platen beginnen bij 30mm dikte en zijn hierdoor moeilijker te verwerken op een pannendak. Het dak komt omhoog en hierdoor dienen er aanpassingen plaats te vinden aan de huidige constructie.PIR platen passen wij ook toe op platte daken. Iedere dikte heeft zijn eigen Rd waarde en wij adviseren u graag

Werkwijze dakisolatie

De isolatiedekens van Super Foil SF19BB, Super Foil SF40BB, Xlaine 18 en Skytech PRO XL worden in rollen geleverd en kunnen direct op het dakbeschot worden aangebracht. Op de isolatie brengen wij de panlatten aan en hierop plaatsen wij de pannen.

Werkgebied

Wij voeren dakisolaties uit binnen een straal van 40 km rondom Hilversum. Weet u niet zeker of uw woning binnen ons werkgebied valt? Belt u ons dan even op: 035 772 04 10.

Contact

Wilt u een vrijblijvende offerte ontvangen voor het isoleren van uw dak. Vraag een gratis dakinspectie aan of neem contact met ons op via planning@ajdakwerken.nl of 035 772 04 10.

Onze merken