Dakpannen vervangen jaren 30 woning

Woont u in een jaren 30 woning? Dan zijn uw dakpannen hoogstwaarschijnlijk aan vervanging toe. Dakpannen hebben een levensduur van circa 70 jaar. Dat betekent dat huizen van 70 jaar en ouder onderhand aan een nieuw pannendak toe zijn. We geven u graag wat meer informatie.

Dakpannen vervangen jaren 30 woning

De technische levensduur van een dakpan bedraagt 70 jaren. Daarna is een dakpan aan vervanging toe. Waarom is dit zo? In de jaren ’20 en 30 van de vorige eeuw werden vooral keramische pannen gebruikt. Na een periode van circa 70 jaar verliezen deze dakpannen hun waterwerende kracht. Oftewel; ze worden poreus. Doordat ze poreus worden houden ze vocht vast en krijgen ook algen en mos de kans om meer grip te krijgen op uw dakpannen. Teveel vocht in een dakpan betekent ook nog eens dat ze bij vriezen kunnen gaan scheuren.

Dakpannen vervangen – welke kiest u?

Mocht u inderdaad overwegen om de dakpannen van uw jaren 30 woning te vervangen, waar moet u dan op letten? Uiteraard zijn er veel typen dakpannen. Maar niet alles is even mooi op uw dak. We adviseren u graag over de dakpan die het best bij uw specifieke woning past. Onze klanten kiezen meestal voor een OVH dakpan, een VH dakpan of een Tuile du Nord dakpan.

Meer weten over dakpannen vervangen van een jaren 30 woning?

Wilt u een vrijblijvende afspraak maken of meer informatie ontvangen over de werkzaamheden rondom dakpannen vervangen, aarzel dan niet en neem contact met ons op. We komen graag eerst eens gratis uw dak inspecteren, zodat u weet hoe uw dakpannen er aan toe zijn.

Array

Onze merken