Renovatie pannendak met mansardekap


Ook dit project betrof de renovatie van een pannendak in Hilversum. We vervingen de oude pannen met keramische Tuille du Nord pannen. Dit zijn de meest gebruikte dakpannen in Nederland.

Dampopenfolie

Op de foto’s ziet u dat het dampopenfolie direct op het dakbeschot is geplaatst. Damopenfolie zorgt ervoor dat het dak waterdicht is. In principe zou je een dak 3 maanden zo kunnen laten ‘liggen’, met alleen dampopenfolie, zo weersbestendig is het.

Pannen vervangen op een mansardekap

Dit huis heeft aan de voorzijde ook een mansardekap. Deze verticaal geplaatste dakpannen worden gehaakt of geschroefd. De pannen zitten dan zeer stevig vast, dus ook als het flink stormt blijven de pannen op het dak.

Verschil in daken mét en zonder isolatie

Op één van de foto’s is heel duidelijk te zien dat het dak van het meest rechtse huis hoger is dan dat van de andere 2. Dit komt omdat dit dak is geïsoleerd met 8 cm dikke renovatieplaten. Hierdoor wordt het dak van een huis hoger. AJ Dakwerken wil dit voorkomen en gebruikt daarom voor dakisolatie het revolutionair dunne isolatiefolie van ISOdiscount. Zo behoudt u dezelfde dakhoogte. Wel zo netjes voor het aangezicht in de straat. Lees meer over dakisolatie door AJ Dakwerken.

Meer weten over onze dakwerken?

AJ Dakwerken heeft altijd een passende oplossing voor uw dak. Wilt u een vrijblijvende afspraak maken of meer informatie ontvangen, aarzel dan niet en neem direct contact met ons op.

Terug

Deel dit bericht

Onze merken