Dakisolatie

Dakisolatie leidt tot een forse energiebesparing, dat is gunstig voor het milieu en verlaagt uw stookkosten. Het isoleren van uw dak verhoogt tevens het comfort van uw woning. U heeft minder last van tocht of een koude uitstraling. Dakisolatie werkt ook geluiddempend, waardoor u minder last heeft van geluiden van buiten.

Welk materiaal gebruiken we voor dakisolatie?

Het type dakisolatie hangt af van de staat van het dak, uw woonsituatie en van de voorkeur die u zelf aangeeft. We zetten de isolatiematerialen waar wij mee werken voor u op een rij:

  • PIR-platen
  • X-Laine 18V isolatiefolie
  • SF19BB dampopen folie

PIR-platen

PIR platen bieden de beste isolatiewaarden. We werken voornamelijk met Reno PIR platen van Unilin.

PIR platen zijn isolerende renovatie elementen, die tweezijdig zijn voorzien van meerlagencomplex. Ze zijn geschikt voor het na-isoleren van hellende daken, dat wil zeggen; de platen komen op het bestaande dakbeschot. De elementen zijn geschikt voor toepassing onder een geventileerde dakbedekking zoals dakpannen en leien.

dakplaat Rc waarde = 3.0 m2 K/W
isolatiedikte = 65 mm
totale dikte = 80 mm

Wanneer gebruiken we PIR-platen:
PIR-platen zijn toe te passen onder alle pannendaken en daken die met leien bedekt zijn. Wanneer het bestaande dakbeschot nog geheel in tact is kan het zeer voordelig uitpakken om direct op het bestaande dakbeschot na te isoleren. Een voordeel hiervan is onder andere dat er geen nadere binnenafwerking vereist is omdat deze geheel intact blijft. Tevens ontstaat er minder overlast vanwege het feit dat het dak niet geheel verwijderd wordt. Een relatief eenvoudige snelle ingreep dus, die wel direct de maandelijkse lasten verlaagt op het gebied van energieverbruik.

Wanneer raden we het gebruik van PIR-platen af:
Omdat PIR-platen 8 cm dik zijn wordt uw dak ook 8 cm hoger. PIR-platen zijn daarom wat minder geschikt voor rijtjeshuizen, omdat uw dak dan 8 cm hoger wordt dan dat van de buren.

Wilt u het dak van uw woning even hoog houden?
Dat kan! Dan kiest u voor een dakisolatiefolie. Een isolatiefolie is ook een uitstekende manier om uw dak te isoleren, maar is zoveel dunner dat uw dak er niet hoger van wordt. Alle huizen in de straat blijven dan strak op gelijke hoogte. Dat is wel zo fraai voor het straatbeeld.

Dakisolatiefolies

Dampdicht folie: X-Laine 18V
Damopen folie: SF19BB

Wanneer gebruiken we een dampdichte folie en wanneer een dampopen folie?

Dampopen folie gebruiken we als bij-isolatie. Als er aan de binnenkant van het dak al geïsoleerd is. Een dampdichte folie gebruiken we als er alleen op het dakbeschot geïsoleerd wordt.

X-Laine 18 V isolatiefolie

Dit is een dampdicht folie van ISOdiscount. Dit is een 18-laags isolatiefolie met een Rti-waarde van 6,10 m² K/W.

Het X-Laine folie is opgebouwd uit verschillende lagen materiaal met isolerende eigenschappen. De eerste laag bestaat uit een laag schapenwol, wat een vochtregulerende eigenschap heeft. Hierbij vervalt de dampopenfolie. Daarnaast is het folie dusdanig dun, dat het dak niet onnodig opgehoogd wordt. U kunt uw dak dus even hoog laten als dat van de buren. Het X-Laine folie wordt direct op het dakbeschot aangebracht.

Aantal lagen: 18
Totale dikte: 35 mm
Rti-waarde = 6,10 m2K/W
Rc waarde = ca. 2,2

Bekijk hier een pdf met productinformatie

In deze video ziet u hoe we bij dakisolatie te werk gaan met XLAINE 18V isolatiefolie:

SF19BB

Dit is een damp openfolie. SF19BB is een ademende hoogwaardige meerlaags isolatiefolie van SuperFoil.

Het SF19BB isolatiefolie is uitermate geschikt voor nieuwbouw, verbouw en renovatie. Wordt ook veelvuldig als aanvulling toegepast bij bestaande isolatie of wanneer er vocht moet worden afgevoerd uit een constructie. Het biedt isolatie, waterdichte laag en een ademend membraam onderdakfolie in een enkel product.

SF19BB SuperFoil is opgebouwd uit 9 lagen van hoogwaardig isolatie materiaal, SF19BB is de thermische isolatie voor daken en muren. SF19BB SuperFoil Isolatie is slechts 40mm dik en is gemakkelijk te hanteren, installeren, knippen, plakken en volkomen veilig te verwerken.

Aantal lagen: 9
Totale dikte: 40 mm
Rc waarde = 2,22

Bekijk hier een pdf met productinformatie

Dakisolatie onder een leien dak

Onder leien gebruiken we spinvliesfolie. Een ademend folie.

Meer weten over dakisolatie?

Wilt u een vrijblijvende afspraak maken of meer informatie ontvangen over dakisolatie, aarzel dan niet en neem direct contact met ons op en laat u adviseren door één van onze adviseurs.