Dakrenovatie

Een dakrenovatie is nodig wanneer uw dak beschadigd is, bijvoorbeeld als gevolg van noodweer, werkzaamheden of ouderdom. Ook hoge kwaliteit materialen worden aangetast door weer en wind. AJ Dakwerken inspecteert kosteloos uw dak en adviseert u over de beste aanpak. Soms is dat alleen een plaatselijke dakreparatie, maar bij slijtage van een groot oppervlak is een volledige dakrenovatie van belang. Bij AJ Dakwerken heeft u de volgende voordelen:

 • Gratis dakinspectie
 • Vrijblijvende offerte
 • Dakdekkers gespecialiseerd in dakrenovaties
 • Hoogwaardige kwaliteit KOMO-gecertificeerd materiaal
 • Tot 30 jaar garantie op alle gebruikte materialen

Vraag een gratis dakinspectie aan bij AJ Dakwerken en ontvang advies op maat voor uw renovatie of reparatie. Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen via info@ajdakwerken.nl of 035 772 04 10.

Wanneer is dakrenovatie nodig?

Het renoveren van uw dak is essentieel wanneer de staat van uw dakbedekking zo slecht is dat een dakreparatie niet meer mogelijk is. Dit is bijvoorbeeld het geval na jaren van weinig onderhoud. Als u kleine mankementen aan uw dak direct repareert, is de kans kleiner dat u uiteindelijk een volledige dakrenovatie moet laten uitvoeren. Verschoven dakpannen en scheurtjes in de dakbedekking kunnen leiden tot schade aan de dakconstructie.

Sommige gebreken zijn niet eenvoudig aan te pakken. Zo is ouderdom ook van invloed op de staat van uw dak. Na verloop van tijd kunnen dakpannen poreus worden, waardoor ze niet meer voldoende bescherming bieden tegen de weersinvloeden. Zo moet u uiteindelijk uw gehele dakbedekking vervangen omdat bijvoorbeeld het dakbeschot is gaan rotten.

Naast een opeenstapeling van kleine mankementen en ouderdomsgebreken kan het gebeuren dat uw dak beschadigd raakt door extreme weersomstandigheden. Hagel, extreme regenval of blikseminslag kan resulteren in scheuren in uw dakbedekking of kapotte dakpannen. Wanneer het oppervlak van zulke schade te groot is voor plaatselijke reparaties, is een dakrenovatie nodig.

Twijfelt u of uw dak aan vervanging toe is? Neem dan contact met ons op voor een kosteloze dakinspectie en meer informatie over dakrenovaties. Onze renovatiespecialisten zijn bereikbaar via info@ajdakwerken.nl of 035 772 04 10.

Kosten van een dakrenovatie

Met het renoveren van uw dak voorkomt u dat u uiteindelijk een volledig nieuw dak moet laten plaatsen. Wanneer uit onze dakinspectie blijkt dat uw dak gerenoveerd moet worden, adviseren we u dan ook dit tijdig te laten doen. Hoe langer u wacht, hoe groter de kans dat de kwaliteit van uw dak verder achteruit gaat. Te grote beschadiging van de dakconstructie kan leiden tot de noodzaak om een volledig nieuw dak te moeten laten plaatsen. De kosten hiervoor zijn veel hoger dan die van een dakrenovatie. Door met renovatiewerkzaamheden de onderdelen te vervangen die niet meer in goede staat zijn, is uw dakbedekking weer als nieuw.

De renovatiekosten verschillen per dak. De kosten voor dakrenovatie hangen onder andere af van de volgende factoren:

 • Oppervlakte per m2
 • Plat dak of hellend dak
 • Benodigde arbeidsuren

Voor het inschatten van de kosten voor uw dakrenovatie voeren we eerst een gratis dakinspectie uit. Daarna ontvangt u van ons een vrijblijvende offerte op maat.

Renovatie van verschillende soorten bekappingen

AJ Dakwerken kan zowel dakrenovaties uitvoeren die de originele staat van uw woning benaderen als nieuwe dakbedekking plaatsen die uw woning een compleet andere uitstraling geeft. We renoveren alle soorten dakbedekkingen.

Standaard dakpannen

De meest voorkomende dakrenovatie is het vervangen van dakpannen. Een pannendak dat slecht onderhouden is kan scheuren of barsten gaan vertonen. Een dakrenovatie voorkomt dat de scheuren tot schade aan de dakconstructie leiden.

Shingle dakbedekking

Shingle daken zijn vaak te zien bij daken met afwijkende vormen. Shingles zijn flexibel en duurzaam, waardoor ze gemakkelijk geplaatst kunnen worden bij o.a. nokken, dakkapellen, rondingen en hoeken.

Bitumen dakbedekking

Bitumen dakbedekking wordt meestal toegepast op platte daken en is meestal zwart van kleur. Witte bitumen heeft een verkoelende werking, omdat het zonlicht reflecteert. De bitumen bekappingen zijn waterdicht en hebben een lange levensduur. Lekkage wordt meestal veroorzaakt door scheurtjes in het materiaal. Dan is renovatie of vervanging van het bitumen noodzakelijk.

Kunststof dakbedekking

Kunststof dakbedekking is milieuvriendelijk en licht van gewicht. Een kunststof dak is ideaal bij lichtere onderconstructies zoals tuinhuisjes. Kunststof dakpannen zijn erg gevoelig voor grote temperatuurverschillen. Door kou kan een kunststof dakpan broos worden, waardoor hij sneller kapotgaat. Bij erg warm weer kan de kunststof juist zachter worden en gaan vervormen. In beide gevallen biedt een dakrenovatie uitkomst.

Werkgebied dakrenovatie

AJ Dakwerken voert overal in Nederland dakrenovaties uit. Onze dakdekkers hebben al diverse succesvolle dakrenovaties uitgevoerd in:

 • Hilversum
 • Laren
 • Tienhoven
 • Bussum
 • Soest
 • Bilthoven
 • Nieuwegein

Dakrenovatie door AJ Dakwerken

Heeft uw dak schade geleden of denkt u een dakrenovatie nodig te hebben? Met een gratis dakinspectie door onze ervaren dakdekkers heeft u snel uitsluitsel over de beste aanpak voor uw dak. Vraag een gratis dakinspectie aan of neem contact met ons op via info@ajdakwerken.nl of 035 772 04 10.