Dakisolatie Amersfoort

Met dakisolatie in Amersfoort bespaart u direct energie en verhoogt u de waarde van uw woning. Meestal is het mogelijk om subsidie te krijgen voor omdat uw gebouw een gunstiger energielabel krijgt. Geniet ook de voordelen van dakisolatie:

  • Marktwaarde van uw woning stijgt
  • Verhoging van uw wooncomfort
  • Verlaging van uw energiekosten
  • Subsidie mogelijk vanuit Rijksoverheid

Vraag een gratis dakinspectie aan of stuur een e-mail naar info@ajdakwerken.nl. We kijken graag met u mee naar de mogelijkheden!

Dakisolatie door AJ Dakwerken

Met dakisolatie van AJ Dakwerken kiest u voor ervaren specialisten die topklasse service en dienstverlening leveren. We kunnen met zekerheid zeggen dat we een verantwoorde werkwijze hanteren waarbij we aan alle veiligheidseisen voldoen. We zijn namelijk altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van dakisolatie.

Kosten dakisolatie

De kosten van dakisolatie liggen over het algemeen tussen de € 25,- en € 55,- per vierkante meter. De totaalprijs is afhankelijk van verschillende factoren: de isolatiesoort, de dikte van het materiaal en de grondstofhoeveelheid in het product.

Subsidie voor dakisolatie

Komt u in aanmerking voor subsidie voor dakisolatie? In Amersfoort is dit een mogelijkheid wanneer u een koopwoning heeft of lid bent van de Vereniging van Eigenaren (VvE). Op de pagina Subsidie isolatie huis op de website van de Rijksoverheid vindt u hier meer informatie over. Via de energiesubsidiewijzer controleert u eenvoudig of u in aanmerking komt voor dakisolatie subsidie. Daarna kunt u de aanvraag doen via de website van uw gemeente.

Wanneer is dakisolatie nodig?

Als de bestaande isolatie niet meer voldoet is het verstandig om de mogelijkheden voor nieuwe dakisolatie te onderzoeken. Zo kan het nodig zijn om de gehele isolatie van uw dak te vervangen. Wanneer de isolatie nog deels voldoet, kan er aanvullend geïsoleerd worden. Onze professionals komen graag bij u langs om te kijken wat er voor uw dak nodig is. Vraag geheel vrijblijvend een dakinspectie bij ons aan!

Soorten dakisolatie

  • SF19BB SuperFoil
Dit is een ademende en hoogwaardige reflecterende damp-open isolatiefolie met 9 lagen isolatiemateriaal. Hierdoor kan met deze damp-open ademende isolatiefolie een toevoeging een Rd van 2,22 gehaald worden. Dit isolatiemateriaal is ideaal voor nieuwbouwwoningen en renovaties en kan gebruikt worden in combinatie met of als aanvulling op andere isolatie. De SF19BB bestaat voor 40% uit gerecycled materiaal en is zeer CO2-vriendelijk door compact(e) vervoer en opslag.
  • SF40BB SuperFoil

Deze SuperFoil is opgebouwd uit 19 dampdoorlatende lagen van hoogwaardig isolatiemateriaal. Het is slechts 75mm dik. Met een Rd-waarde van maximaal 3.6 haalt u met gemak de eisen voor subsidie- of bouwvoorschriften. Met een waterdicht-klasse van W1 is deze isolatie ideaal te combineren met andere isolatie. Ook kunt u het gebruiken als aanvulling op bestaande isolatie. De SF40BB kan in zowel wanden als daken gebruikt worden. Dankzij 40% gerecycled materiaal is het ook een milieubewuste keuze.

  • Skytech Pro XL
De Skytech Pro XL een duurzame isolerende folie van slecht 10 mm dik met een hoge isolatiewaarde. Vanwege het water- en luchtdichte spinvliesfolie dat tevens damp-open is, is dit isolatiemateriaal zeer goed te gebruiken in combinatie met of als aanvulling op andere isolaties. Daarnaast is de Skytech Pro XL zeer milieuvriendelijk. Het is namelijk gemaakt van 90% gerecyclede materialen en is voor 100% te recyclen!
  • PIR-platen

PIR-platen passen we vooral toe op platte daken. Onze specialisten kennen alle materialen uitstekend en kunnen u hier dus goed over adviseren. PIR platen passen wij ook toe op platte daken. Iedere dikte heeft zijn eigen Rd waarde en wij adviseren u graag.

Werkwijze dakisolatie

Uw dakisolatie voeren we uit aan de hand van het volgende stappenplan:

Stap 1: isolatiemateriaal kiezen

Welk isolatiemateriaal is het meest geschikt voor uw woning? We bespreken uw wensen en brengen de mogelijkheden van uw dak in kaart. Omdat er veel verschillende soorten isolatie, zijn beoordelen we welk isolatiemateriaal passend is.

Stap 2: isolatiemateriaal plaatsen

Met uitzondering van PIR-platen wordt het isolatiemateriaal op rol geleverd, zodat we het direct op het dakbeschot kunnen plaatsen.

Stap 3: dakbedekking aanbrengen

Met panlatten zetten we het isolatiemateriaal vast, zodat een stevige basis voor de dakpannen ontstaat. De dakpannen worden op vakkundige wijze geplaatst, waarna we al het afval opruimen en u direct kunt genieten van uw nieuw geïsoleerde dak.

Werkgebied Amersfoort

Ons hoofdkantoor bevindt zich in Hilversum. Dit is de ideale uitvalsbasis voor de regio Midden-Nederland. We zijn werkzaam tot wel 40 km rondom deze locatie, dus ook in Amersfoort en omgeving!

Gratis dakinspectie aanvragen

Vraag een gratis dakinspectie aan voor een vrijblijvende offerte voor het isoleren van uw dak. Neem contact met ons op via planning@ajdakwerken.nl of 035 772 04 10.

Onze merken