Wat kan ik zelf doen aan het onderhoud van mijn dak?


Dakonderhoud. Dat is een onderwerp waarover veel huiseigenaren vragen hebben. Vaak is het verstandig om een dakdekker naar uw dak te laten kijken, die kan u exact vertellen wat de status van uw dak is. Een dakinspectie door AJ Dakwerken is gratis en is zo geregeld.

Maar wat kunt u zelf al doen?

Dakgoten zijn vaak een valkuil. Vooral als er veel bomen rondom uw huis staan kan uw dakgoot al snel verstopt raken door bladeren. Dit staat een goede afvoer van regenwater in de weg! We raden u daarom aan om uw dakgoot regelmatig te controleren. Zorg er daarnaast voor dat uw dakgoot twee keer per jaar gereinigd wordt (één keer in het voorjaar en één keer na de bladval).

Dakonderhoud platte daken

Platte daken zijn helaas gevoelig voor lekkage. Een goede conditie beperkt echter de kans op calamiteiten en dit kan weer de levensduur van uw dak verlengen. Daarom is het slim om uw dak te laten onderhouden en schoonmaken en periodiek te laten inspecteren op gebreken en lekkages.

Dit is bij uitstek een klus voor de vakman. Voor het onderhoud aan platte daken bieden wij u daarom een onderhoudscontract.

Terug

Deel dit bericht

Onze merken